Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає в суді визнати незаконним відчуження тепломереж у м. Нікополь

Нікопольською місцевою прокуратурою до господарського суду Дніпропетровської області подано позов в інтересах держави до Нікопольської міської ради та суб’єктів господарювання щодо визнання незаконним та скасування рішень міськради про затвердження звіту про оцінку майна та надання дозволу на його продаж, визнання недійсними результатів аукціону з продажу мереж теплопостачання міста Нікополь, договору  купівлі-продажу майна та його витребування.

Так, суб’єктом оціночної діяльності на замовлення комунального підприємства, на балансі якого перебували мережі теплопостачання, було проведено їх оцінку. Вже після проведення оцінки рішенням Нікопольської міськради комунальному підприємству надано дозвіл на проведення їх незалежної експертної оцінки.

В подальшому міськрадою затверджено звіт про оцінку майна та надано дозвіл на його продаж. За результатами проведеного аукціону з продажу мереж теплопостачання між комунальним підприємством та одним з товариств з обмежено відповідальністю (переможцем торгів) було укладено договір купівлі-продажу.

Згідно позиції прокуратури при винесенні вказаних рішень міськрадою порушено порядок відчуження об’єктів комунальної власності, встановлений законодавством, а визначення початкової вартості мереж теплопостачання мало здійснюватися шляхом проведення незалежної оцінки майна суб'єктом оціночної діяльності, обраним на конкурсних засадах органом місцевого самоврядування, а не комунальним підприємством. Це й стало підставою для подання позовної заяви прокуратури до суду.

Господарським судом Дніпропетровської області розпочато розгляд справи.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 1217