Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Положення та наказ про преміювання державних службовців прокуратури Дніпропетровської області

ПОГОДЖЕНО
Профспілковий комітет
НПСП прокуратури Дніпропетровської області
14  квітня  2017 року
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Прокурора Дніпропетровської області
18 квітня 2017 року № 121
 
 
ПОЛОЖЕННЯ
про преміювання державних службовців
прокуратури Дніпропетровської області
 
1.       Загальні положення
1.1.    Це положення розроблено відповідно до частини 5 статті 52 Закону України «Про державну службу» на основі Типового положення про преміювання державних службовців органів державної влади, інших державних органів, їхніх апаратів (секретаріатів), затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України від 13.06.2016 № 646, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30.06.2016 за № 903/29033, і встановлює порядок визначення розмірів, нарахування та виплати премій державним службовцям прокуратури Дніпропетровської області (далі – державні службовці).
1.2.    Преміювання державних службовців проводиться з метою матеріального стимулювання високопродуктивної та ініціативної праці, підвищення її ефективності, якості, заінтересованості у досягненні її кінцевого результату та посилення персональної відповідальності державних службовців за доручену роботу або поставлені завдання.
1.3.    Державним службовцям можуть встановлюватись такі види премій:
1)       премія за результатами щорічного оцінювання службової діяльності;
2)       місячна або квартальна премія відповідно до особистого внеску в загальний результат роботи органів прокуратури.
Вид преміювання, передбаченого підпунктом 2 цього пункту, визначається прокурором області, у відсотках до посадового окладу або до фонду оплати праці (крім виплат за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків тимчасово відсутнього державного службовця та у зв’язку з виконанням обов’язків за вакантною посадою державної служби).
1.4.    Встановлення премій державним службовцям проводиться прокурором області, відповідно до цього Положення.
1.5.    Премії виплачуються щомісяця на підставі наказів прокурора Дніпропетровської області.
1.6.    Загальний розмір премій, передбачених підпунктом 2 пункту 1.3 цього розділу, які може отримати державних службовець за рік, не може перевищувати 30 відсотків фонду його посадового окладу за рік.
1.7.    Фонд преміювання прокуратури області встановлюється в розмірі 20 відсотків загального фонду посадових окладів за рік та економії фонду оплати праці.
1.8.    До набрання чинності пунктами 1.6 та 1.7 цього розділу преміювання проводиться в межах наявних коштів на оплату праці, передбачених у кошторисі відповідно до вимог чинного законодавства.
2.       Порядок визначення розміру премії
2.1.    Розмір місячної або квартальної премії державного службовця залежить від його особистого внеску в загальний результат роботи  прокуратури області з урахуванням таких критеріїв:
-        ініціативність у роботі;
-        якість виконання завдань, визначених положенням про підрозділ, у якому працює державний службовець, його посадовою інструкцією, а також дорученнями керівництва прокуратури області та безпосереднього керівника державного службовця;
-        терміновість виконання завдань;
-        виконання додаткового обсягу завдань (участь у провадженні реформ, роботі комісій, робочих груп тощо).
2.2.    Преміювання державного службовця за результатами щорічного оцінювання службової діяльності проводиться у разі отримання ним відмінної оцінки за результатами щорічного оцінювання.
Розмір премії за результатами щорічного оцінювання службової діяльності встановлюється в однакових відсотках до посадового окладу для державних службовців органів прокуратури, які отримали відмінну оцінку за результатами щорічного оцінювання в поточному році.
2.3.    Місячна або квартальна премія державним службовцям не нараховується у наступних випадках:
-        за періоди відпусток (основної, додаткової та інших, передбачених законодавством), тимчасової непрацездатності та в інших випадках, коли згідно із законодавством виплати проводяться з розрахунку середньої заробітної плати;
-        у місяці притягнення державного службовця до дисциплінарної відповідальності;
-        у місяці звільнення державного службовця, за винятком тих, які звільнилися на підставі частини 2 статті 41, частини 1 статті 43, пункту 1 частини 1 статті 87, статті 88 Закону України «Про державну службу», у разі застосування заборони, передбаченої Законом України «Про очищення влади».
2.4.    Державним службовцям, що працювали неповний місяць, виплата місячної або квартальної премії проводиться пропорційно відпрацьованому часу.
2.5.    У разі несвоєчасного виконання завдань, погіршення якості роботи і порушення трудової дисципліни премія виплачується в меншому розмірі або не виплачується.
3.       Порядок нарахування та виплати премій
3.1.    Бухгалтерська служба обраховує середньовизначений розмір місячної або квартальної премії у відсотках і доводять його до відома кадрового підрозділу.
3.2.    У разі неналежного виконання державними службовцями службових обов’язків, що зумовлює невиплату премії або виплату в меншому розмірі, керівники структурних підрозділів прокуратури області та керівники місцевих прокуратур складають мотивований рапорт, у якому зазначають відсоток, на який зменшується премія. Рішення про невиплату премії або виплату в меншому розмірі доводяться до відома державних службовців і до 18 числа кожного місяця передаються до кадрового підрозділу.
3.3.    Фонд преміювання за результатами щорічного оцінювання службової діяльності визначається прокурором області в межах фонду преміювання.
3.4.    Місячна премія державним службовцям виплачується не пізніше від терміну виплати заробітної плати за місяць, у якому нараховано премію, квартальна премія – не пізніше від терміну виплати заробітної плати за останній місяць кварталу, за який проводиться преміювання.
Премія за результатами щорічного оцінювання службової діяльності виплачується не пізніше від терміну виплати заробітної плати за місяць, у якому затверджено висновок щодо результатів оцінювання службової діяльності, але не пізніше грудня року, у якому провадиться оцінювання службової діяльності.
 
 
Начальник відділу фінансування
та бухгалтерського обліку -
головний бухгалтер                                                                        Р. Гіляка

=======================================================================================
18 квітня 2017 року                                                                                   м. Дніпро
 
 
Про затвердження Положення про
преміювання державних службовців
прокуратури Дніпропетровської області
 
Відповідно до частини 5 статті 52 Закону України «Про державну службу», Типового положення про преміювання державних службовців
органів державної влади, інших державних органів, їхніх апаратів (секретаріатів), затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України від 13.06.2016 № 646, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 30.06.2016 за № 903/29033, керуючись частиною 2 статті 11 Закону України «Про прокуратуру»
 
Н А К А З У Ю:
 
1.      Затвердити Положення про преміювання державних службовців прокуратури Дніпропетровської області (далі – Положення), що додається.
2.      Встановити, що пункти 1.6, 1.7 Положення набирають чинності одночасно з набранням чинності відповідно абзацом 4 частини 3 статті 50 та частиною 6 статті 52 Закону України «Про державну службу».
3.      Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника прокурора області.
4.    Цей наказ та Положення довести до відома усіх прокурорсько - слідчих працівників та державних службовців прокуратури Дніпропетровської області.
 
 
Прокурор області
державний радник юстиції 3 класу                                                В. Матвійчук
 

кількість переглядів: 3528