Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Службові особи КЗ «Бюро судово-медичної експертизи» незаконно стягували плату з громадян та порушували законодавство про працю. Крапку поставить прокуратура.

Перевіркою встановлено, що службові особи ОКЗ «Бюро СМЕ» у період з 20.11.2012 по 12.02.2013 незаконно стягували з громадян плату за послуги утримання тіл померлих, що знаходяться на зберіганні в індивідуальній холодильній камері, утримання тіл померлих в трупосховищі понад норми перебування, транспортні послуги по доставці померлих до моргу. Загальна сума грошових коштів, що були незаконно стягнуті з громадян за вказаний період, склала близько 100 000 гривень.

Також встановлено, що керівництвом закладу допускаються грубі порушення законодавства про працю – порушується тривалість робочого часу без дозволу виборного органу первинної профспілкової організації, несвоєчасно нараховується та виплачується заробітна плата працівникам у подвійному розмірі за понаднормову роботу.

Відомості про виявлені порушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.364 та ч.1 ст.172 КК України (зловживання службовим становищем та грубе порушення законодавства про працю).

Крім того, прокуратурою внесено подання директору департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обласної державної адміністрації про усунення порушень діючого законодавства, причин та умов, що їм сприяли.

 
Прес-служба прокуратури області
718-13-16
 
кількість переглядів: 76807