Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині прокуратура завадила незаконному використанню 5,7 млн. грн. бюджетних коштів

 Перевіркою встановлено, що за результатами тендерної закупівлі між Управлінням житлово-комунального господарства Нікопольської міської ради та будівельним підприємством укладено договір про виконання робіт з капітального ремонту дорожнього покриття дороги у м. Нікополь на суму 6 млн. 382 тис. грн., з яких 682 тис. грн. перераховано як авансовий платіж.

При цьому встановлено, що дане підприємство надало підроблені документи щодо наявності матеріальних та трудових ресурсів щодо виконання цих робіт.

Крім того, міському голові було внесено подання з вимогою усунення виявлених порушень шляхом розірвання укладеного договору, яке Нікопольською міською радою було відхилено, у зв’язку з чим прокурор звернувся до міськрайонного суду з позовом до виконкому Нікопольської міської ради про усунення порушень законодавства при здійсненні державних закупівель. Позов судом задоволено в повному обсязі. Дніпропетровським апеляційним адміністративним судом зазначене рішення суду залишено в силі. Таким чином, попереджено незаконне використання бюджетних коштів на суму 5,7 млн. грн.

Водночас у рамках кримінального провадження прокуратурою заявлено цивільний позов щодо відшкодування збитків, завданих злочином.

 

Прес-служба прокуратури області   718-13-16

кількість переглядів: 2955