Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині під час організації та проведення позачергових виборів народних депутатів розпочато 17 кримінальних проваджень

Під час організації та проведення позачергових виборів народних депутатів України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення 17 кримінальних правопорушень.

Так, у день виборів, 26 жовтня, до Індустріалного РВ Дніпропетровського МУ ГУМВС України в Дніпропетровській області надійшло повідомлення від членів виборчої комісії окружного виборчого округу №24 про те, що о 19.40 до приміщення середньої загальноосвітньої школи № 135 у м. Дніпропетровську увірвалася група людей у масках у кількості 5 чоловік, які пошкодили урни для бюлетенів, залили їх фарбою та зникли з місця події. За фактом псування виборчих документів, що призвело до неможливості встановлення підсумків голосування, внесено відомості до ЄРДР за попередньою кваліфікацією ч.4 ст. 158 Кримінального кодексу України( фальсифікація виборчих документів).

Також наразі проводиться перевірка за зверненнями виборців – громадян міст Дніпропетровська, Кривого Рогу, Нікополя на мобільні телефони яких у день виборів надійшли агітаційні смс-повідомлення.

Хід розслідування кримінальних проваджень перебуває на контролі органів прокуратури Дніпропетровської області.

Прес-служба прокуратури області   718-13-16

кількість переглядів: 3166