Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На колегії прокуратури області обговорено стан розслідування кримінального провадження за фактом побиття мирних демонстрантів 26 січня

Предметом розслідування є події, які відбулися 26 січня 2014 року, біля Дніпропетровської обласної державної адміністрації, під час проведення мирного зібрання за участю активістів на підтримку «Євромайдану».

У ході досудового розслідування встановлено та допитано більш ніж 900 свідків, 35 потерпілих, проведено ряд одночасних допитів, до матеріалів провадження долучено всі документи, які вказують на те, що мітинг проводився на законних підставах, проведено 39 експертиз.

За результатами розгляду обвинувальних актів винесено вирок трьом так званим «тітушкам» ( за ст. 293 Кримінального кодексу України - групові порушення громадського порядку).

Повідомлено про підозру двом високопосадовцям - голові обласної ради та заступнику ГУМВС України в Дніпропетровській області(за ст. 293 та ч.3 ст.365 – перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки).

Складено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене із застосуванням предметів для нанесення тілесних ушкоджень) одному з організаторів січневого побиття демонстрантів, його оголошено в розшук.   

Також повідомлено про підозру за ст. 293 КК України очільнику одного із спортивних клубів Дніпропетровська, який переховується на території Російської Федерації.

На даний час перевіряються обставини та збираються докази щодо незаконних затримань демонстрантів, за результатами чого буде надано юридичну оцінки слідчим, процесуальним керівникам та суддям, діями яких було незаконно притягнуто до відповідальності та арештовано активістів.

На колегії зобов'язано слідчих досудове розслідування завершити до кінця року.

 

Прес-служба прокуратури області 718-13-16

кількість переглядів: 2733