Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Затримано працівника чергової частини Марганецького МВ ГУМВС України в області, якого підозрюють у причетності до втечі заарештованих з ізолятора тимчасового тримання

СВ Марганецького МВ ГУМВС України у Дніпропетровській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення з попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 393 Кримінального кодексу України - втеча з місця позбавлення волі або з-під варти за попередньою змовою групою осіб. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється прокуратурою м. Марганця.

Водночас слідчим відділом слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області до ЄРДР внесено відомості про вчинення службовими особами Марганецького МВ ГУМВС України в області кримінального правопорушення з попередньою кваліфікацією за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки).

Досудовим розслідуванням встановлено, що дані посадові особи, перевищуючи владу та службові повноваження, діючи умисно, в інтересах заарештованих сприяли їм в організації та здійсненні втечі з-під варти, залишивши їх без нагляду.

7.12.2014 року під час проведення розшукових заходів трьох втікачів затримано, місцезнаходження ще одного – встановлюється.

Також затримано підмінного чергового ЧЧ Марганецького МВ ГУМВС України в області.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням прокуратури області.

 

Прес-служба прокуратури області 

718-13-16

кількість переглядів: 2492