Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Коментар народного депутата України Віталія Купрія щодо отриманої відповіді від Генеральної прокуратури не відповідає істині

Кримінального провадження за таким «фактом» не розпочиналося, до того ж вигаданий хабар «пришито білими нитками».

У документі ж, наведеному В.Купрієм, йдеться про кримінальне провадження, внесене до ЄРДР прокуратурою Дніпропетровської області у жовтні поточного року за попередньою правовою кваліфікацією ч.1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України відносно працівників прокуратури області, а не її керівника за нібито фактом отримання хабара за «кришування» наркоторгівлі.

Більше того, дане провадження зареєстровано за ухвалою судді суду, який «підконтрольний» одному з родичів колишнього голови суду. Дана ухвала суду явно незаконна і необгрунтована, суперечить вимогам КПК України. Однак згідно з КПК України не оскаржується. Тому прокуратура була вимушена зареєструвати правопорушення за ч.1 ст. 365 КК України і дане провадження було взято ГПУ до свого провадження.

Таким чином, вказаний народний депутат некоректно прокоментував відповідь від Генеральної прокуратури, доповнивши його на свій розсуд недостовірною інформацією.

 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області 718-13-16

кількість переглядів: 3255