Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами вибухів у м. Апостолове - на контролі прокуратури області

Виїздом на місця подій встановлено, що 03.01.2015 року приблизно о 20.51 годині біля приміщення магазину «Міленіум», що знаходиться на вул. Леніна, 58 у м. Апостолове Дніпропетровської області, невстановленими особами вчинено вибух біля вхідних дверей вказаного магазину та розкидані листівки з текстом «Александр Соловьев хватит крышевать наркобизнес». Цього ж дня, приблизно о 20.55, невстановленими особами вчинено вибух біля вхідних дверей магазину «Міленіум -2» на вул. Островського,72.

Під час огляду місць подій за участю експерта вибухово-технічної служби НДЕКЕЦ ГУМВС України в області встановлено, що вибухи вчинено за допомогою саморобних вибухових пристроїв, а не за допомогою гранат типу «РГД-5» (як повідомили деякі ЗМІ) чи будь-яких інших військових видів озброєнь.

За вказаними фактами Апостолівським РВ ГУМВС України в Дніпропетровській області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України - хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене групою осіб.

 Досудове розслідування триває та знаходиться на контролі прокуратури області.

Крім того встановлено, що 23.12.2014 у м. Апостолове, на вул. Карла Маркса було пошкоджено трансформатор. Пошкодження відбулось внаслідок вибуху невстановленого саморобного вибухового пристрою. За вказаним фактом прокуратурою Апостолівського району розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст.194-1 Кримінального кодексу України - умисне пошкодження об’єктів електроенергетики загальнонебезпечним способом. Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області 718-13-16

кількість переглядів: 2857