Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Розпочато кримінальне провадження відносно посадовців державного підприємства, які мали намір заволодіти майже 60 млн. грн. бюджетних коштів

Встановлено, що дане державне підприємство уклало з товариством з обмеженою відповідальністю договори підряду виконання будівельних робіт за бюджетні кошти на загальну суму майже 60 млн. грн. Для оплати вказаних робіт посадовці державного підприємства повинні були надати відповідні документи до органів Державної казначейської служби, проте ними цього зроблено не було. Натомість останні, діючи в інтересах товариства-підрядника, створили з ним штучний господарсько-правовий спір, результатом якого стало рішення господарського суду Дніпропетровської області про стягнення з державного підприємства вказаної суми на користь ТОВ. При цьому, посадовці державного підприємства достовірно знали, що через ненадання ними відповідних документів фінансові зобов’язання за зазначеним договором підрядних робіт казначейською службою не реєструвалися, а тому оплаті за рахунок бюджетних коштів не підлягають.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні доручено ГУМВС України в області; процесуальне керівництво у ньому здійснюється прокуратурою Дніпропетровської області.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 3702