Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Стан усунення недоліків, виявлених під час перевірки у прокуратурі міста Кривий Ріг, взято під контроль керівництвом прокуратури області

На виїзному засіданні колегії прокуратури Дніпропетровської області, що відбулася 6 березня у місті Кривий Ріг під головуванням прокурора області Валерія Романова, обговорено результати зазначеної перевірки.

Працівникам органів прокуратури м. Кривий Ріг дорікали за формальні рішення, прийняті на координаційних нарадах, які реально не впливали на поліпшення стану законності і вирішення нагальних проблем для міста. У тому числі мала місце необґрунтована гонитва за показниками у сфері службової діяльності, де прокурором міста неодноразово скеровувались до суду обвинувальні акти в кримінальних провадженнях за малозначними фактами, які не становили суспільної небезпеки.

Проте поза увагою залишилися факти грубого порушення у місті вимог законодавства про працю у сфері пасажирських перевезень, зловживання службовим становищем у сфері житлово-комунальних послуг, у земельній сфері, неналежного розслідування кримінальних проваджень у сфері збереження комунального майна та у бюджетній сфері.

Серед інших недоліків є: порушення конституційних прав громадян, строків досудового розслідування у кримінальних провадженнях про розкрадання бюджетних коштів, про викрадення трубопроводів, залишення поза увагою фактів приховування працівниками міліції крадіжок труб, відсутність системного підходу до протидії корупції, неналежна діяльність органів податкової міліції, незадовільний стан відшкодування завданих злочинами збитків тощо.

На колегії також відзначалось, що за потурання та бездіяльності прокурора міста Кривий Ріг та його заступників у місті тривалий час залишається низка невирішених проблемних питань.

Рішенням колегії організацію роботи органів прокуратури м. Кривий Ріг на пріоритетних напрямах діяльності визнано такою, що неповною мірою відповідає вимогам сьогодення, а працівників органів прокуратури міста зобов'язано негайно усунути виявлені недоліки.

 У рамках рішення колегії розроблено комплекс заходів, спрямованих на усунення виявлених працівниками Генеральної прокуратури України недоліків та прорахунків. Управлінням нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури області взято на контроль стан досудового розслідування ряду актуальних кримінальних проваджень. Крім того, враховуючи актуальність провадження, терміново внесено зміни до складу процесуальних керівників у кримінальному провадженні, розпочатому за ст. 340 КК України за фактом незаконного перевезення мешканців міста Кривого Рогу з метою перешкоджання проведенню мирних заходів громадян у м. Києві на Євромайдані.

 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області 718-13-16

кількість переглядів: 2805