Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Викрито чоловіка, який з метою отримання 10 млн. грн. страхових виплат інсценував власну смерть

Він зазначив, що ще у жовтні 2013 року до правоохоронців звернулась жінка з приводу зникнення свого сина, громадянина 1978 року народження, якого було оголошено у розшук. Згодом вона впізнала сина у трупі, який було знайдено на одній з залізничних станцій області.

З’ясувалось, що незадовго до смерті чоловік застрахував своє життя від нещасного випадку на суму майже 10 млн. грн., які отримали його мати та сестра.

«Проте, під час розслідування справи виникли підстави вважати, що чоловік насправді не загинув у 2013 році, а разом із матір’ю та сестрою інсценував власну смерть від нещасного випадку для отримання страхових виплат, - зазначив Олександр Панченко, - і вони знайшли своє підтвердження: вже після своєї смерті так званий «загиблий» був притягнений до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху; його цивільна дружина, під час допиту її як свідка місяць тому зізналась, що у грудні 2014 року спілкувалась з ним телефоном, а сусід розповів, що протягом двох останніх років постійно його бачив».

А у минулому місяці чоловіка було безпосередньо виявлено в одному з сіл на Полтавщині; його особистість встановлена за паспортом, що знаходився при ньому. Під час обшуку його помешкання та квартир, де проживали його родичі, було вилучено банківські картки на ім’я «загиблого», його матері та сестри, договори на депозитні вклади, а також оригінал свідоцтва про його смерть та документи щодо страхування життя та сплати страхових виплат.

Наразі громадянинові, його матері та сестрі повідомлено про підозру у скоєнні шахрайства у особливо великих розмірах (ч.4 ст. 190 КК України); до суду внесено клопотання про накладення арештів на 7 карткових банківських рахунків, 2 депозитні рахунки, 5 автомобілів, 2 земельні ділянки, 3 будинки, 5 квартир, а також вилучені кошти у сумі понад 140 тис. грн. та цінності.

Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури області

718-13-16

кількість переглядів: 2530