Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині судитимуть наукового співробітника за вимагання та одержання 10 тис. грн. неправомірної вигоди

Встановлено, що у липні поточного року до співробітника одного з відділів Українського державного науково-дослідного інституту проблем інвалідності звернувся представник за довіреністю померлого громадянина щодо підготовки висновку медико-санітарної комісії про встановлення причинно-наслідкового зв’язку між смертю та професійним захворюванням його довірителя.

За прискорення підготовки документів та одержання позитивного висновку, завдяки якому у подальшому дружина покійного змогла б отримати одноразову компенсацію у зв’язку зі смертю чоловіка внаслідок професійного захворювання, обвинувачений вимагав від довіреної особи неправомірну вигоду в розмірі 10 тис. грн. Вказану суму він отримував частками; під час одержання останньої частини його було викрито правоохоронцями.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.


Довідково: санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

 
 
 
 

Прокуратура Дніпропетровської області

718-13-16

кількість переглядів: 2680