Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Справу міського голови Новомосковська передано до суду

Встановлено, що у травні 2005 року між Новомосковською міською радою та місцевими підприємцями укладено договір оренди земельної ділянки площею 0,18 га для комерційного використання. На земельній ділянці орендарі побудували торгівельний павільйон  площею понад 50м² для продажу декоративних рослин. Фінансування будівництва здійснювалось виключно за рахунок їх спільних коштів.

У грудні 2007 року колишній голова міськради висунув підприємцям вимогу передати своїй доньці одну третю частину  права  власності на вказаний торгівельний  павільйон, зазначивши, що така передача є беззаперечною умовою для затвердження акту про прийняття в експлуатацію закінченого будівельного об’єкту (павільйону). У разі відмови посадовець погрожував організувати демонтаж об’єкту як незаконно побудованого.

Підприємці змушені були погодитись. Внаслідок протиправних дій підсудного, а саме вимагання права на майно та службового підроблення офіційних документів (у які за вказівкою посадовця було внесено завідомо неправдиві відомості про те, що нібито співвласницею об’єкту є його донька), підприємцям завдано майнову шкоду на суму понад 54 тис. грн.

 
 
 

Прес-служба прокуратури області

718-13-16

кількість переглядів: 2577