Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі винесено вирок начальнику відділу та інспектору обласного ДАІ за вчинення злочинів проти учасників «Автомайдану»

Так, з метою незаконного притягнення до адміністративної відповідальності активістів масових мирних акцій протесту «Автомайдан»  начальником відділу обласного ДАІ підлеглим було надано вказівку скласти протоколи про нібито порушення активістами правил дорожнього руху. При цьому з’ясувалось, що один з інспекторів відмовився виконувати цей наказ керівництва, натомість інший співробітник сфальсифікував протоколи від імені того, хто відмовився.

Державне обвинувачення у вказаному кримінальному провадженні підтримувалось прокуратурою Дніпропетровської області.

Суд визнав винним начальника відділу обласного ДАІ у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.343 КК України (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, вчинене службовою особою з використанням свого службового становища) та призначив йому покарання у вигляді 2 років обмеження волі.

 За скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення), інспектор дорожньо-патрульної служби ДАІ за вироком суду сплатить штраф у розмірі 4 250 гривень та буде позбавлений права обіймати посади в правоохоронних органах строком на два роки.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 2790