Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині працівники Управління праці та соціального захисту населення безпідставно виплатили переселенцям 4,3 млн грн бюджетних коштів

Щомісячна адресна допомога надається для покриття витрат на проживання, у тому числі й на оплату житлово-комунальних послуг. Проте вказані працівники, неналежним чином виконуючі свої службові обов’язки, протягом 2014-2016 років не проконтролювавши достовірність внесення відомостей переселенцям, призначили виплату допомоги особам, які не мають підстав її отримувати (мають депозитні кошти у сумах, що перевищують 10-кратний розмір прожиткового мінімуму; є власниками житлових приміщень, розташованих в інших регіонах; володіють двома або більше транспортними засобами тощо). Також допомога безпідставно призначалась людям у той період, коли вони не перебували на підконтрольній Україні території. Через це з державного бюджету було зайве перераховано понад 4,3 млн. грн.

Відомості за даними фактами вносилися до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів, передбачених ч.1,2 ст.364, ч.1,2 ст.367 та ч.1 ст.190 КК України (зловживання службовим становищем, службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки та шахрайство).

Досудові розслідування у вказаних кримінальних провадженнях тривають.

 
 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 2848