Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Через дії працівників криворізького металургійного гіганта державі завдано понад 850 тис грн збитків

В ході слідства встановлено, що протягом першого півріччя 2016 року на під’їзних коліях ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» сталося 8 транспортних подій, які створили небезпеку настання тяжких наслідків таких як аварії, перерву у роботі транспорту та завдали матеріальну шкоду ПАТ «Укрзализниця» на суму понад 850 тис грн.

Також встановлено, що упродовж 2016 року на залізничних під’їзних коліях вказаного підприємства внаслідок порушення працівниками правил безпеки руху та експлуатації залізничного транспорту систематично відбувалися сходи вагонів, що приховувалося посадовцями ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Так, за вказаний період з колій зійшли 139 вагонів, в результати чого ПАТ «Укрзалізниця» було заподіяно збитки державним інтересам, сума яких наразі встановлюється.

Після отримання експертних висновків щодо точної суми завданих збитків, винним працівникам ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» будуть пред’явлені повідомлення про підозру у вчиненні вказаних злочинів, кримінальне провадження буде скероване до суду.  

 
 

Прес-служба прокуратури області

718-13-16
кількість переглядів: 2494