Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Кам’янському 4 роки за ґратами проведе молода матір трьох малюків, яка більш ніж на дві доби залишила дітей самих вдома без води та їжі

Так, у жовтні 2014 року обвинувачена – матір трьох малолітніх дітей віком від одного до чотирьох років – пішла у міський парк культури та відпочинку, залишивши дітей в квартирі без води та їжі. Під час відвідування адреси мешкання сім’ї підсудної співробітники служби у справах дітей почули звуки слабкого стогону малюків, що прохали про допомогу. Відчинивши двері, вони побачили дітей у жахливому стані, голих та голодних, які лежали на підлозі та не мали сил рухатись. Відшукати та змусити повернутись горе-матір вдалося лише наступного дня.

Зі свідчень представника потерпілих (лікаря Дніпродзержинського спеціалізованого будинку дитини), шлунок дітей був забитий кусками шпалер, які вони їли щоб хоч якось заглушити почуття голоду.

Таке відношення матері до дітей завдало тяжких наслідків їх фізичному та психічному здоров’ю. Тривалий час малюки перебували у лікарні.

У 2013 році обвинувачена притягувалась до адміністративної відповідальності за невиконання обов'язків щодо виховання дітей (ч.1 ст.184 КУпАП) та поставлена на соціальний супровід до Дніпродзержинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Проте починаючи з 2014 року жінка уникала зустрічей зі співробітниками центру, змінила номер телефону та не давала можливості проінспектувати умови проживання дітей.

Свою вину зловмисниця визнала повністю.

Суд погодився з позицією державного обвинувачення, яке підтримувалось Дніпродзержинською місцевою прокуратурою, та призначив жінці покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

 

Прес-служба прокуратури області

718-13-16
кількість переглядів: 3105