Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі справу судді, адвоката та підприємця, які заволоділи нерухомістю громадян на суму понад 77 млн грн, скеровано до суду

Так, фігуранти справи, діючи у складі організованої групи, використовуючи підроблені документи та завідомо неправосудні судові рішення, реєстрували право власності на нерухоме майно громадян (квартири) за підконтрольними їм особами. У подальшому вказане майно відсуджувалось на користь третіх осіб та товариств з обмеженою відповідальністю, керівниками яких були самі ж адвокат та підприємець. Усього ж зловмисники незаконно заволоділи майном громадян на загальну суму понад 77 млн. грн.

Усім учасникам злочинної схеми інкримінується вчинення шахрайства в особливо великих розмірах (ч.4 ст.190 КК України), постановлення завідомо неправосудних рішень, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.375 КК України) та використання підроблених документів (ч.4 ст.358 КК України). Суддя, крім цього, відповідатиме ще й за службове підроблення (ч.1 ст.366 КК України).

 

Довідково: санкціями вказаних статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 
 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 2539