Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За фактами неподання посадовцями декларацій про доходи прокуратурою Дніпропетровщини розпочато кримінальні провадження

Кримінальні провадження розпочато відносно судді, голови районної ради, заступника голови районної державної адміністрації, начальника установи виконання покарань, начальників структурних підрозділів районних державних адміністрацій та слідчих органів Національної поліції України. 

Так, Синельниківською місцевою прокуратурою встановлено факт декларування завідомо недостовірних відомостей належного майна заступником голови районної державної адміністрації. Також Жовтоводською місцевою прокуратурою у лютому поточного року розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неподання при звільненні суддею районного суду декларації за період, не охоплений раніше поданими деклараціями. Дії посадовців кваліфікуються за ст. 366-1 КК України.

Крім того, органами прокуратури Дніпропетровщини виявлено 13 адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. Зокрема, встановлено факт придбання одним із міських голів автомобіля, вартість якого на день придбання становила 1,25 млн. грн. Проте останній у встановлений законом строк не повідомив про вказаний факт Національне агентство з питань запобігання корупції.

Аналогічне порушення виявлено в діяльності першого заступника голови однієї з районних державних адміністрацій, який у грудні 2016 року зареєстрував право власності на 2 земельні ділянки площею понад 7 га та 9,16 га, загальна вартість яких складає понад 416 тис грн.

Особливої уваги також заслуговує факт наявності в одного з суддів місцевого суду підприємств та установ, що мають на меті одержання прибутку, у яких він є кінцевим бенефіціарним власником та керівником.

Органами прокуратури області внесено 56 подань з метою усунення причин та умов, що сприяли невиконанню вимог закону під час декларування відомостей особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Прес-служба прокуратури області
718-13-16
кількість переглядів: 5157