Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі за одержання неправомірної вигоди затримано начальника управління міської ради та інспектора комунального підприємства

Встановлено, що начальник одного з управлінь Дніпропетровської міської ради та посадові особи підпорядкованого комунального підприємства  розробили злочинну схему вимагання та отримання неправомірної вигоди від суб’єктів господарювання за безперешкодне укладання договорів про використання об’єктів благоустрою міста не за цільовим призначенням.

Так, вказані посадовці, зловживаючи своїм службовим становищем, упродовж березня 2017 року провели аукціони з реалізації права на розміщення об’єктів господарювання з метою незаконного збільшення розміру плати за право використання об’єктів благоустрою. При цьому будь-які документи про організацію, проведення та результати таких аукціонів не складались. За результатами аукціону посадовці примусили переможців укласти договори про надання послуг щодо консультування з питання комерційної діяльності, які фактично не надаються, а отримані у такий спосіб грошові кошти з рахунків комунального підприємства привласнювалися посадовими особами вказаного підприємства.

Протягом квітня-червня 2017 року посадовцями було отримано близько 110 тис. грн. 20 червня 2017 року, після надходження на рахунки підприємства останнього платежу у 5 400 грн. правоохоронцями було затримано начальника управління Дніпропетровської міської ради та інспектора комунального підприємства. Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні вказаного злочину та обрання запобіжного заходу.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 9149