Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині прокуратура домоглася реального покарання для трьох молодиків, які заради мобільного телефону побили підлітка

Встановлено, що у березні 2016 року вночі троє молодиків (віком 20-21рік), вступивши у попередню змову, скоїли розбійний напад на знайомого неповнолітнього хлопця з метою заволодіння його майном. Так, зловмисники нанесли потерпілому близько десяти ударів руками та ногами по тулубу та голові, після чого заволоділи його мобільним телефоном вартістю майже 16 тисяч гривень.

Вироком Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська молодиків визнано винними у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб), та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна, проте на підставі ст.75 КК України їх звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки.

На вказане рішення суду прокуратура подала апеляційну скаргу з вимогою реального покарання для обвинувачених, яку у подальшому було задоволено у повному обсязі.

За вироком Апеляційного суду Дніпропетровської області зловмисники проведуть 5 років за ґратами.

 

Прес-служба прокуратури області

718-13-16
кількість переглядів: 9702