Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Дніпропетровської області забезпечено встановлення обґрунтованих тарифів з теплопостачання та повернення зайво сплачених коштів

Досудовим розслідуванням встановлено, що при встановленні тарифів на послуги з теплопостачання вказаним підприємством було безпідставно завищено вартість послуги, як наслідок, мешканцями Кривого Рогу протягом 2016 року було зайво сплачено за спожите тепло грошові кошти у сумі понад 4,4 млн. грн.

Крім того, у зв’язку з виявленими порушеннями вимог законодавства при формуванні тарифів, прокуратура Дніпропетровської області на підставі ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», ст. 20 Закону України «Про теплопостачання» звернулась з позовною заявою до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) з вимогою внести відповідні зміни до постанови про встановлення вартості тарифів шляхом їх зменшення.

Після прийняття позовної заяви прокуратури Дніпропетровської області до розгляду, не очікуючи судового рішення, НКРЕКП внесено відповідні зміни до постанови про встановлення вартості тарифів, якими зменшено вартість послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води на суму безпідставного завищення та вилучено із структури тарифів неправомірно отриману вигоду комунальними підприємствами у 2016 році.

Як наслідок, мешканці міста Кривого Рогу в опалювальному періоді 2017-2018 сплатять за спожите тепло на понад 20 млн. грн. менше.

 

Прес-служба прокуратури області

718-13-16
кількість переглядів: 10999