Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Розпочато кримінальне провадження відносно посадовців міської ради, які допустили недбалість під час проведення тендерних торгів на покупку послуг дитячих таборів для дітей учасників АТО

Так, Департаментом соціальної політики Дніпропетровської міської ради проводилися тендерні торги щодо послуг дитячих таборів для дітей учасників АТО, за результатами яких з переможцем, що запропонував найнижчу цінову пропозицію, було укладено договір щодо відпочинку та оздоровлення 500 дітей.

При цьому, згідно діючого законодавства, перед організованим заїздом відпочиваючих, готовність закладу до відкриття має перевірити спеціальна комісія, що складається з представників органів та установ санепідслужби, органів державного пожежного, технічного, архітектурного нагляду, а також медичного працівника; заїзд відпочиваючих без дозволу санітарно-епідеміологічної станції забороняється. Проте, у порушення вимог діючого законодавства, закладу – переможцю торгів вказаний дозвіл не надавався. Тож, не переконавшись у готовності закладу до оздоровчо-літнього періоду, посадовці міськради направили туди на відпочинок 500 дітей, а наприкінці липня 2017 року 30 з них отруїлися та були направлені до медичного закладу.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 11812