Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині правоохоронцями викрито підпільну тютюнову компанію (ФОТО)

Встановлено, що посадові особи тютюнової компанії виготовляли та збували контрафактну тютюнову продукцію з підробленими марками акцизного податку європейського зразка. Сировина для виготовлення цигарок незаконно імпортувалась як з країн Європейського Союзу, так і країн Азії.

Під час проведення санкціонованих обшуків у підпільних цехах, один з яких знаходиться на території колишнього заводу у місті Жовті Води, та складських приміщеннях правоохоронними органами виявлено та вилучено чотири виробничі лінії для виготовлення фальсифікованих тютюнових виробів, близько 144000 марок акцизного податку з ознаками підроблення, апарат для облаштування марок акцизу,  близько 5 000 000 пачок тютюнових виробів з марками акцизного податку з ознаками підробки та сировину для виробництва тютюнових виробів.

Потужність виробництва дозволяла виготовляти до 3 мільйонів пачок тютюнових виробів щотижня. За попередніми даними організатори незаконної діяльності отримували до 3 мільйонів доларів США прибутку щомісяця.  

Наразі внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом виготовлення, збуту марок акцизного податку в особливо великому розмірі, вчинене організованою групою, та зловживання службовим становищем (ч.3 ст.199 та ч.2 ст.364 КК України).

Досудове розслідування триває. Встановлюються причетні до злочину особи.

 

 

 

 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 6059