Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Генеральний прокурор Юрій Луценко представив колективу прокуратури Дніпропетровської області нового керівника

Юрій Луценко подякував колишньому прокурору області Віктору Матвійчуку, який обраний Всеукраїнською конференцією прокурорів членом Вищої ради правосуддя і відряджений для участі в її роботі на постійній основі, та колективу прокуратури за високий професіоналізм, командну роботу та серйозні результати.

Юрій Луценко побажав новопризначеному прокурору професійних досягнень, опираючись на стабільний колектив: «Головне - працювати в заданому напрямку, заданим темпом і на благо жителів області».

Генпрокурор наголосив, що від нового прокурора області він очікує результатів на вже заданих попереднім керівником регіональної прокуратури пріоритетних напрямках діяльності. В першу чергу, це стосується розкрадання державних коштів, зокрема щодо перевірки якості виконаних робіт при будівництві доріг.

«На жаль, ті дороги, які будуються за комунальні кошти, м’яко кажучи, не витримують не тільки критики, але навіть і однієї зими. Те, що було в Апостоловому (місто в Дніпропетровській області) і в інших районах області знову підлягає серйозній перевірці. Так само як підлягають перевірці всі державні і муніципальні кошти, які виділяються на об’єкти капітального будівництва. Принциповість у цьому напрямку прошу і далі тримати на високому рівні», - наголосив він.

Також він акцентував на важливості вирішення ключових завдань у земельній сфері – зупинка рейдерства, викрадення урожаю, перевірка структури посівних площ тощо.

Юрій Луценко підкреслив, що вкрай важливою є робота щодо протидії злочинності у сфері екології та природних ресурсів з огляду на актуальність цих проблем у регіоні.

Ще один важливий напрямок в роботі органів прокуратури, за словами Генерального прокурора, – намагатися «мінімізувати турботи, які завдаються правоохоронними органами бізнесу під час перевірок». «Потрібно лише точково наносити удари там, де є точна інформація. Обшуки заради обшуків, НСРД заради НСРД (для простих людей кажу: прослуховування заради прослуховування) – треба забути. Так, в цій області, на щастя, такі проблеми мінімальні, тим не менше, вони існують», - зазначив Юрій Луценко, додавши, що податки мають платити усі, неважливо, хто є кінцевим бенефіціаром того чи іншого підприємства.

Також він наголосив на важливості публічного оголошення порушення тими чи іншими підприємствами податкового законодавства. «Підозра має бути обґрунтована та публічно оголошена», - зазначив Генеральний прокурор.

Довідково: Роман Токар – старший радник юстиції, 1978 року народження. Працює в органах прокуратури з 2000 року. Обіймав посади старшого слідчого прокуратури районної ланки, старшого слідчого слідчого управління прокуратури області. Працював на посаді прокурора у 4 районах. Був начальником слідчого відділу, начальником слідчого управління, а з серпня 2016 року – заступником прокурора Дніпропетровської області.

 
Прес-служба прокуратури області
кількість переглядів: 2476