Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині судитимуть директорів двох товариств та підприємця, які під час ремонту доріг заволоділи 2 млн грн бюджетних коштів

Встановлено, що у липні 2017 року між комунальним підприємством та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду на виконання капітального ремонту доріг у м. Тернівка. Вступивши у попередню змову з виконробом та фізичною особою-підприємцем, який був уповноважений здійснювати технічний нагляд, директор товариства з обмеженою відповідальністю склала та видала офіційні документи, що містять завідомо неправдиві відомості про перелік та обсяги робіт, які фактично не виконувались або виконувались з використанням неякісних та дешевих матеріалів.

У подальшому в рамках кримінального провадження накладено арешт на грошові кошти, що знаходяться на банківських рахунках товариства з обмеженою відповідальністю. Проте це не завадило підозрюваним продовжувати злочинну діяльність, спрямовану на незаконне заволодіння бюджетними коштами.

Так, директор товариства з обмеженою відповідальністю повернула на рахунок комунального підприємства попередню оплату за ремонт доріг та уклала додаткову угоду до договору підряду, відповідно до якої сторони прийшли взаємної згоди розірвати вказаний договір. Отже, виглядало так, ніби товариство взагалі не виконувало будівельні роботи.

Далі виконроб зазначеного товариства створив приватне підприємство та уклав з комунальним підприємством договір на виконання тих самих робіт з капітального ремонту доріг, отримавши за це майже 3 млн грн, хоча фактична їх вартість втричі менша.

Шляхом підміни підрядника, а також завищення обсягів та вартості виконаних робіт зловмисники заволоділи державними коштами у розмірі близько 2 млн грн.

Наразі скеровано до суду обвинувальний акт відносно директорів двох підприємств-підрядників за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 та ч.3 ст.28 ч.1 ст.366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб; службове підроблення).

Підприємця, який був уповноважений здійснювати технічний нагляд за виконанням ремонтних робіт, судитимуть за скоєння злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.28 ч.2 ст.364, ч.3 ст.358 та ч.2,3 ст.28 ч.1 ст.366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, зловживання службовим становищем, підроблення та використання підроблених документів, службове підроблення).

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

Крім того, Павлоградською місцевою прокуратурою заявлено цивільний позов в інтересах держави в особі Тернівської міської ради про відшкодування матеріальних збитків на суму понад 2 млн грн.

 
 
Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області
кількість переглядів: 2169