Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині двоє співробітників комерційного банку підозрюються у розтраті 80 млн грн

Встановлено, що заступник голови правління банку та заступник начальника управління кредитування комерційного банку у 2013 році на підставі завідомо неправдивих офіційних документів склали фіктивний кредитний договір з підприємством, на підставі якого останнє отримало від банку кошти в сумі 80 млн. грн. У подальшому вказані кошти позичальник  не повернув. У 2019 році сума нарахованої заборгованості склала понад 89 млн. грн.

Своїми умисними діями вказані особи скоїли розтрату ввірених їм грошових коштів, чим спричинили матеріальну шкоду банку, ліквідованого  у подальшому Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

17 жовтня 2019 року службовцям повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 
 
 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 2895