Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпропетровську обговорено питання діяльності прокурорів у сфері протидії корупції

У ньому взяли участь представники Генеральної прокуратури України, регіональних прокуратур, суддівського корпусу та експерти країни Європейського Союзу.

Під час семінару учасники обмінялися думками з актуальних на сьогоднішній день питань діяльності прокурорів у сфері протидії корупції, адже з урахуванням активного реформування органів прокуратури, а також змін у законодавстві, яке регламентує їх діяльність, потреба у проведенні таких заходів є високою.

На сьогоднішній день існує низка проблем щодо повноцінного функціонування суб’єктів протидії корупції та, як наслідок, застосування норм антикорупційного законодавства.

Так, із спеціально уповноважених  суб’єктів у сфері протидії корупції фактично діють лише органи прокуратури та органи національної поліції. Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне агентство з питань запобігання корупції перебувають на стадії утворення. Через це значна кількість норм чинного законодавства не працює.

Під час обговорення вказаних проблем учасники семінару ознайомились з досвідом експертів країни Європейського Союзу у подоланні корупції, напрацюваннями представників Генеральної прокуратури України, а також безпосередньо взяли участь у практичних заняттях.

 
 

Прес-служба прокуратури області

718-13-16

кількість переглядів: 2801