Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині судитимуть посадовця обласної ради, через дії якого державі спричинено шкоду на майже 2,8 млн. гривень

Так, у 1997 році між Дніпропетровською обласною радою та колективним підприємством укладено договір оренди нежитлової будівлі будинку побуту, загальною площею 2004,5 кв.м, строком на 10 років. У лютому 2006 року директор вказаного підприємства звернувся до Дніпропетровської обласної ради з проханням продати підприємству будівлю за майже 2,8 млн. грн. Згодом між обласною радою та підприємством було укладено договір купівлі-продажу вказаної будівлі, згідно якого останні стали власниками нерухомості, проте грошові кошти за придбаний об’єкт так і не сплатили. А посадовець, достовірно про це знаючи, умисно не вчинив жодних заходів для забезпечення оплати покупцем. Через це державі спричинено майже 2,8 млн. грн. шкоди.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.
 

Довідково: санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 2851