Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі службова недбалість працівниці пенсійного фонду призвела до незаконного нарахування жінці майже 95 тис грн пенсії

Встановлено, що до Управління Пенсійного фонду України в одному з районів міста Дніпра звернулась 55-річна жінка та надала завідомо підроблені документи щодо свого працевлаштування у відкритому акціонерному товаристві у м. Нижневартівськ Російської Федерації, які дали їй право на одержання пенсії за віком на пільгових умовах при наявності пільгового стажу і зниженні пенсійного віку. У подальшому під час перевірки документів факт працевлаштування жінки на підприємстві не підтвердився. 

Проте службова особа пенсійного фонду, достовірно знаючи про неправдивість пред’явлених жінкою документів, не припинила виплату їй пенсії, внаслідок чого остання з 2013 по 2017 рр незаконно отримала грошові кошти у сумі майже 95 тисяч гривень.

Суд підтримав позицію прокуратури області та призначив обвинуваченій покарання у вигляді 4250 грн штрафу з позбавленням права займати посади, пов’язані зі здійсненням організаційно-розпорядчих функцій строком на 1 рік.

Крім того, вироком Індустріального районного суду м. Дніпропетровська 55-річну громадянку, яка незаконно отримувала пенсію, визнано винною у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.190, ч.3,4 ст.358 КК України (шахрайство; підроблення та використання підроблених документів) та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки з іспитовим строком 1 рік. Наразі з метою стягнення незаконно отриманих грошових коштів заявлено позов.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 9757