Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі судитимуть членів злочинної організації, які налагодили схему постачання наркотичних засобів та прекурсорів з закордону

Так, організатор злочинного угруповання, залучивши своїх родичів та знайомих, налагодив схему поставки прекурсорів з території Польщі на Україну для подальшого збуту.

Протягом січня-жовтня 2018 року, перебуваючи у Польщі чоловік систематично купував лікарські засоби (таблетки від кашлю), які містять у своєму складі прекурсор «псевдоефедрин», разом з харчовими продуктами передавав їх водію, що здійснював вантажні перевезення через митний кордон, для незаконного переміщення через митний кордон. Останній по приїзду у м. Суми відправляв товар поштою у м. Дніпро.

З отриманих таким шляхом прекурсоровмістких пігулок учасники злочинної організації у трьох лабораторіях виготовляли психотропну речовину – метамфетамін, яку у подальшому збували.

В результаті проведення співробітниками прокуратури та Служби безпеки України в області 14-ти обшуків у приміщеннях лабораторій та за місцем мешкання фігурантів правоохоронними органами виявлено та вилучено близько 2 кг метамфетаміну, 3 кг прекурсорів, 0,5 кг марихуани та близько 200 тис. доларів США.

«Всього встановлено 19 епізодів злочинної діяльності вказаних осіб» - наголосив Ігор Голубинський.

Наразі скеровано до суду обвинувальний акт відносно організатора та 8 учасників злочинного угруповання за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.255,  ч.2,3 ст.307, ч.2,3 ст.311, ч.2 ст.305 та ч.2 ст.313 КК України (створення злочинної організації; незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів в особливо великих розмірах; контрабанда психотропних речовин та прекурсорів; незаконне придбання, зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин).

Вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження ще двох фігурантів злочину, яких оголошено у розшук.

За скоєння вказаних кримінальних правопорушень членам організації загрожує позбавлення волі строком від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 1876