Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
До 15 років ув’язнення засуджено мешканця Дніпропетровщини, який передавав співробітнику фсб рф дані про рух української авіації (ФОТО)

За публічного обвинувачення прокурорів Дніпропетровської обласної прокуратури суд визнав винним жителя м. Першотравенська у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що засудженого завербував співробітник фсб рф через проросійські телеграм-канали, де він брав активну участь в  обговореннях правомірності збройної агресії рф проти України.

Очікуючи скорішої окупації Дніпропетровської області військами рф, чоловік погодився надавати інформацію щодо руху української авіації, розташування аеродромів, блокпостів та військкоматів.

На виконання завдань куратора він передавав час прольоту, напрям, кількість та модель військових літаків. Інформував ворога про розташування аеродромів та військкоматів, зазначивши точні координати на скріншотах «Google maps».

Текстові повідомлення та відеозаписи чоловік надсилав співробітнику фсб рф через месенджер Telegram та отримував винагороду на банківську картку за виконану «роботу».

Крім того, він обіцяв залучити поплічників до збору розвідувальної інформації на користь держави-агресора.

Отримані дані окупанти планували використати для підготовки ракетно-артилерійських обстрілів.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання чоловіка вилучено комп’ютерну техніку, телефон та банківську картку, на яку перераховувались кошти з рф. 

До набрання вироку законної сили засуджений перебуватиме під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими слідчого відділу Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 735