Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Кривому Розі судитимуть вісьмох учасників злочинної організації, які ошукували громадян по всій Україні під виглядом букмекерської компанії (ФОТО)

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно організатора та семи учасників злочинної організації за фактом шахрайства, вчиненого у великих розмірах  (ч. 2, 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190, ч. 1, 2 ст. 255 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені розробили схему шахрайського заволодіння коштами громадян.

Вони облаштували оргтехнікою офіс у центрі м. Кривий Ріг та залучили до роботи 40 операторів.

Представники call-центру створювали фейкові акаунти у популярній соціальній мережі, де показували розкішне життя та високий матеріальний дохід клієнтів букмекерської компанії.

Зацікавленим у поліпшенні матеріального становища громадянам шахраї пропонували зробити онлайн-ставки. Після виграшу вони переконували потерпілих здійснювати додаткові внески для збільшення прибутку.

Згодом обвинувачені припиняли листування, а гроші перераховували на підконтрольні банківські рахунки.

Встановлено понад 20 потерпілих по всій Україні, серед яких військовослужбовці та волонтери.

Під час проведення понад 30 санкціонованих обшуків у приміщенні офісу, за місцями мешкання та в автомобілях чоловіків вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки, флеш-носії інформації, сім-карти, зброю, чорнові записи зі списками ошуканих громадян та грошові кошти у різних валютах.

Накладено арешт на нерухомість та дороговартісні авто обвинувачених.

Заходи з викриття проводили  прокурори спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області за оперативного супроводу співробітників кіберпідрозділу Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 371