Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Мешканця Дніпропетровщини засудили на 15 років за передачу інформації ворогові

Суд визнав мешканця Дніпропетровщини винним у державній зраді та прирівняному йому злочині умовах воєнного стану. Вироком йому призначено 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Співробітник ФСБ РФ завербував засудженого через проросійські телеграм-канали, де він активно обговорював правомірність збройної агресії РФ проти України.

Чоловік, чекаючи окупації Дніпропетровської області російськими військами, згодився передавати інформацію про рух української авіації, аеродроми, блокпости та військкомати.

Здійснюючи завдання куратора, він передавав дані про час прольоту, напрям та кількість військових літаків, а також розташування аеродромів і військкоматів з точними координатами на скріншотах "Google Maps".

Співробітник ФСБ РФ отримував дані через месенджер Telegram та винагороду на банківську картку. Засуджений також обіцяв залучити інших для збору розвідувальної інформації на користь держави-агресора.

Отримані дані планували використати окупанти для підготовки ракетно-артилерійських обстрілів. Під час обшуку вилучено комп'ютерну техніку, телефон та банківську картку, на яку надходили кошти з РФ. Засуджений залишиться під вартою до набрання вироку законної сили.

Перший Криворізький

кількість переглядів: 164