Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині викрито факт рейдерства на суму майже 5 млн грн

Прокуратурою Дніпропетровської області спільно зі співробітниками органів поліції Управління захисту економіки Національної поліції в області викрито факт протиправного заволодіння майном державної установи на суму майже 5 млн грн. 

Встановлено, що громадянин, вступивши у попередню змову з іншими особами, шляхом використання підробленого рішення суду зареєстрував за собою право власності та протиправно заволодів державним майном – нежитловими приміщеннями загальною площею понад 2,1 тис кв.м. вартістю майже 5 млн грн, яке у подальшому реалізував третім особам.

Умисними діями вказаний громадянин спричинив державі в особі Головного Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області матеріальну шкоду на зазначену суму коштів.

16 січня 2019 року йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.206-2 КК України (протиправне заволодіння майном державної установи шляхом використання підроблених документів за попередньою змовою групою осіб, що спричинило велику шкоду).

Крім того, на все незаконно вилучене майно накладено арешт.

Досудове розслідування триває. Встановлюються причетні до злочину особи.

 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 1102