Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпропетровську припинено діяльність конвертаційного центру обіг якого складав понад 180 млн. грн.

Правоохоронцями встановлено, що з вересня минулого року по теперішній час група осіб, створивши «конвертаційний центр», використовуючи підроблені документи підконтрольного їм фіктивного підприємства, надавало зацікавленим юридичним особам послуги з мінімізації податкових зобов’язань та конвертації грошових коштів із безготівкової форми в готівку.

Загальний обіг коштів «конвертаційного центру» складав понад 180 млн. грн.

Під час проведення обшуків у офісних та житлових приміщеннях центру вилучено понад 140 тис. доларів США, понад 11 тис. євро та майже 600 тис. грн. грошових коштів, комп’ютерну техніку та печатки підприємств; накладено 97 арештів на банківські рахунки (арештовано понад 3 млн. грн.) та заблоковано 16 млн. грн. на спеціальному рахунку казначейської служби.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.205 та ч.3 ст.212 КК України (фіктивне підприємництво та ухилення від сплати податків).

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється СУ фінансових розслідувань ГУ ДФС в області, процесуальне керівництво – прокуратурою Дніпропетровської області.

 
 

Прес-служба прокуратури області

718-13-16

кількість переглядів: 1469