Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Правоохоронними органами Дніпропетровщини скеровано до суду 81 протокол про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією

Протягом 2016 року правоохоронними органами області складено та скеровано до суду 81 протокол про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. Про це повідомив перший заступник прокурора області Юрій Трегубов. Також він додав, що це один з найкращих показників у державі.

Він зазначив, що найбільшу кількість порушників складають депутати сільських, селищних, міських та районних рад, а також посадові особи органів місцевого самоврядування.

Так, у лютому поточного року прокуратурою області складено протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення за ч.1 ст.172-7 КУпАП (неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів) відносно заступника міського голови м. Дніпродзержинська, який не повідомив про наявний конфлікт інтересів під час виконання службових обов’язків, пов’язаних з розглядом питання проведення ярмарку фірмою, яка належить близькій йому особі. Судовий розгляд матеріалів адміністративного провадження наразі триває.

Також, прокуратурою складено протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення за ст.172-4 КУпАП (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності) відносно колишнього заступника голови Дніпропетровської обласної ради, який, будучи особою, уповноваженою на виконання функцій органу місцевого самоврядування, одночасно являвся засновником товариства з обмеженою відповідальністю та входив до органу управління даного товариства. Наразі судом розглянуто вказаний протокол, правопорушника визнано винним йому призначено стягнення у сумі 5100 грн.

 
 
 
Прес-служба прокуратури області
718-13-16
кількість переглядів: 1237