Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині правоохоронцями вилучено п’ять тон зерна, вирощеного на самовільно зайнятій землі

Прокуратурою Дніпропетровської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом самовільного зайняття 269 га земель у Верхньодніпровському районі області (ч.1 ст.197-1 КК України).

Встановлено, що вказані землі було самовільно зайнято сторонніми особами та засіяно сільськогосподарськими культурами, без погодження з відповідними органами, розроблення технічної документації та оформлення права користування або володіння землею.

14 липня 2016 року під час огляду вказаної земельної ділянки правоохоронцями було вилучено дві вантажівки з врожаєм ячменю загальною вагою близько п’яти тон, зібраного з самовільно зайнятих земель. 

Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучену сільськогосподарську продукцію. Досудове розслідування триває.

Загалом, прокуратурою Дніпропетровської області контролюється стан досудового розслідування у 25 кримінальних проваджень, розпочатих за злочинами в сфері земельних відносин, де об’єктом злочинного посягання є державні землі запасу та резервного фонду.

  

 
 

Прес-служба прокуратури області

718-13-16

кількість переглядів: 1388