Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі прокуратурою попереджено спробу заволодіння майном комунального підприємства на суму 24 млн грн

Дніпропетровський апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури області та скасував рішення суду першої інстанції, яким з комунального підприємства міста незаконно стягнуто фіктивну заборгованість у сумі 24 млн грн. чим в черговий раз попереджено звернення стягнення на майно територіальної громади міста Дніпро.

Так, у жовтні 2016 року рішенням господарського суду Дніпропетровської області зобов’язано комунальне підприємство, в господарському віданні якого перебуває ряд об’єктів комунальної власності,  сплатити товариству з обмеженою відповідальністю неіснуючий борг на суму 24 млн. грн.,  право на стягнення якого у позивача виникло на підставі угоди про переуступку заборгованості за нібито придбані ще у 2007 році товари – будівельні матеріали, які фактично підприємством не закупались.

Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокуратури щодо не підтвердження належними доказами існування заборгованості. Таким чином прокуратурою попереджено незаконне стягнення вказаних грошових коштів з комунального підприємства.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 1251