Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За незаконне відчуження приміщень інституту трубної промисловості у Дніпрі заочно судитимуть його директора

Прокуратурою Дніпропетровської області скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього директора ДП «Науково-дослідний інститут трубної промисловості ім. Я. Ю. Осади» за розтрату чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинену в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказана особа, зловживаючи службовим становищем та маючи намір на розтрату державного майна, у 2013 році під виглядом корпусу громадського харчування та спортивно-оздоровчого корпусу передала приміщення виробничого та лабораторного комплексу інституту з державної власності у комунальну, що у подальшому дало змогу для відчуження цих приміщень шляхом приватизації на користь приватних підприємств. При цьому, колишній директор інституту достовірно знав, що у вказаних приміщеннях знаходиться обладнання та устаткування, що складає виробничий цикл підприємства і без нього інститут не в змозі здійснювати свою діяльність.

До того ж, вказаний інститут є єдиним на території колишнього СРСР та України підприємством, яке займалося виробництвом стволів реактивних систем залпового вогню «Град», «Смерч», «Ураган», систем охолоджування головок самонаведення ракет, труб тощо та має стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

Діями колишнього директора інституту державі спричинено понад 16,7 млн. грн. шкоди. Оскільки останній перебуває за межами України, відносно нього проводилося спеціальне досудове розслідування. Наразі посадовця оголошено у міжнародний розшук, та відносно останнього до суду направлено обвинувальний акт.

 
 
 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 1130