Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині двоє молодиків підозрюються у шахрайському заволодінні грошовими коштами громадян у сумі близько 1,5 млн грн

Прокуратурою Дніпропетровської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні відносно двох громадян за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах).

Встановлено, що з початку 2017 року 25-річний молодик разом з 27-річним приятелем, вступивши у попередню змову, організували незаконну діяльність, яка полягає у заволодінні грошовими коштами громадян у великих розмірах на території декількох областей України.

Так, зловмисники виготовляли макети та реалізовували споживачам фальсифіковані паливні картки, за які в подальшому неможливо придбати паливо-мастильні матеріали на АЗС.

До правоохоронних органів звернувся один з потерпілих, який повідомив, що придбав вказані пластикові картки, сплативши молодикам грошові кошти у сумі понад 428 тисяч гривень.

6 листопада 2017 року під час продажу карток та отримання за них грошей в 1 млн грн зловмисників були викрито та затримано правоохоронними органами.

Наразі їм повідомлено про підозру у скоєнні замаху на вказаний злочин (ст.15 ч.3 ст.190 КК України). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 1012