Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі директор торгівельно-розважального центру підозрюється в ухиленні від сплати податків на суму понад 26,5 млн грн

Прокуратурою Дніпропетровської області здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідування у кримінальному провадженні відносно службових осіб одного з товариств з обмеженою відповідальністю за фактами скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України (ухилення від сплати податків, зборів, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах; службове підроблення).

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор товариства (яке є власником одного з найбільших торгівельно-розважальних центрів у м. Дніпро), діючи умисно, з метою ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, достовірно знаючи про рішення Дніпровської міської ради, яким змінено та збільшено нормативно грошову оцінку орендованих товариством земельних ділянок, в порушення норм Податкового кодексу України, у 2016 - 2018 роках вніс завідомо недостовірні дані до податкових декларацій з плати за землю, занизивши її дійсну вартість, та у подальшому подав вказані декларації до органів податкової служби, занизивши при цьому розмір податкового зобов’язання за 2016 та за 2017 рік відповідно.

Таким чином, своїми умисними діями директор товариства ухилився від сплати обов’язкових платежів, що призвело до ненадходження коштів до місцевого бюджету у розмірі понад 26.5 млн. грн.

За результатами проведеного досудового розслідування директору товариства повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.
 
 
Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області
 
кількість переглядів: 1010