Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
ІНФОРМАЦІЙНА ДОВІДКА про підсумки роботи органів прокуратури Дніпропетровської області з виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» за 9 місяців 2014 року

Поточного року до органів прокуратури області надійшло 198 запитів на інформацію,  розглянуто – 183.

За належністю іншим розпорядникам направлено 30, з яких 15 - підпорядкованим прокурорам.

За результатами розгляду надано інформацію на 97 запитів, відмовлено у задоволенні  1 запиту, на  85 -  надано роз`яснення.

Окрім обласного апарату найбільше запитів розглянуто прокурорами міст Кривий Ріг та Дніпропетровськ, Павлоградським та Новомосковським міжрайонними  прокурорами,  прокурором  Дніпропетровського району.

Значно зріс рівень надходження запитів на інформацію до прокуратури Дніпропетровської області. Так, до обласного апарату за 9 місяців 2014 року надійшло 100 запитів на інформацію, з них розглянуто 90, що у 2,3 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. 

Найчастіше запитувалась інформація з питань додержання та застосування законів  – 43, з питань досудового розслідування – 34, з кадрових питань -27. З інших питань розглянуто 60 запитів на інформацію.

Окрім виконання Закону органами прокуратури області як розпорядника публічної інформації, прокурорами міст та районів проводяться перевірки додержання його вимог іншими суб`єктами відносин у сфері доступу до публічної інформації. За звітний період прокурорами прийнято 37 постанов про проведення перевірок додержання законодавства про доступ до публічної інформації. За результатами проведених перевірок розглянуто 32 подання прокурорів про усунення порушень Закону. До відповідальності  притягнуто 12 посадових осіб органів державної виконавчої влади  та місцевого самоврядування, з яких 4 посадових особи органів державного контролю.

За порушення права на інформацію (ст.212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення) прокурорами складено 3 адміністративні протоколи, за наслідками  розгляду яких на цей час судом притягнуто 1 посадову особу.

Своєчасне оприлюднення інформації, визначеної законодавством, іншої інформації про прокурорську діяльність та прийняті рішення, створення належних умов для реалізації права кожного на доступ до публічної інформації, що знаходиться у володінні органів прокуратури, надання точної та повної інформації в установлені законом строки, реальне поновлення порушених прав запитувачів інформації  і надалі є актуальною вимогою щодо прозорості та відкритості діяльності органів прокуратури Дніпропетровської області.

 
 

 Старший прокурор прокуратури області

з питань забезпечення доступу до публічної інформації
кількість переглядів: 578