Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині викрито злочинну схему розкрадання бюджетних коштів, внаслідок чого державі завдано 74,3 млн грн збитків

Встановлено, що протягом 2010 – 2014 років за надання послуг, які фактично не здійснювались, державним промисловим підприємством «Кривбаспромводопостачання» через розрахункові рахунки дочірнього підприємства «Дніпромашзбагачення» здійснювалось перераховування бюджетних коштів на ряд підприємств із ознаками «фіктивності», внаслідок чого державі завдано збитки в особливо великому розмірі.

Даний злочин кваліфіковано за ч. 3 ст.212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах), ч. 5 ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), ч.5 ст.27 – ч. 5 ст.191 (пособництво у привласненні майна).

Керівнику дочірнього підприємства судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначено заставу у розмірі 74,3 млн грн. Наразі встановлюються інші зловмисники, причетні до розкрадання бюджетних коштів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідче управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області.

 

Прес-служба прокуратури області   718-13-16

кількість переглядів: 3910