Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Колишнього керівника податкової інспекції у м. Дніпродзержинську (Кам’янське), через дії якого державі заподіяно 1,6 млн грн збитків, взято під варту (ВІДЕО, АУДІОЗАПИС)

Він зазначив, що прокуратурою області повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки колишньому в.о. начальника Дніпродзержинської ОДПІ, який наразі обіймає посаду заступника начальника державної податкової інспекції одного з районів м. Дніпра (ч.2 ст.364 КК України).

Встановлено, що податковою інспекцією під час перевірки одного з комунальних підприємств міста було виявлено факт не нарахування останнім податків на суму 1,6 млн. грн. Заступник начальника Дніпродзержинської ОДПІ та ревізор-інспектор  приховали цей факт, склавши неправдиві документи. Через такі дії податківців підприємство ухилилось від сплати податків до бюджету на вказану суму.

Наразі ревізора-інспектора вже засуджено за зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.364 КК України); судовий розгляд справи відносно колишнього заступника начальника Дніпродзержинської ОДПІ за цією ж статтею триває. Проте під час слідства обидва податківці зазначили, що вказаний злочин вони скоїли за вказівкою свого керівника – в.о. начальника Дніпродзержинської ОДПІ.

За результатами проведення комплексу слідчо-розшукових дій, у тому числі й негласних, було доведено вину посадовця у наданні злочинних вказівок.

14 липня 2016 року колишнього керівника податкової інспекції відсторонено від займаної посади та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Під час проведення обшуків за місцем його мешкання вилучено документи, які стосуються проведення вищезазначеної податкової перевірки комунального підприємства.

Досудове розслідування триває.
 

 

Прес-служба прокуратури області

718-13-16
кількість переглядів: 784