Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Правоохоронцями проводяться обшуки в приміщеннях Криворізької міської ради

Встановлено, що протягом 2016 року посадовці Криворізької міської ради укладали договори про виконання робіт та надання послуг за бюджетні кошти, частина яких з метою подальшої реалізації перераховувалась низці фіктивних підприємств, які, в свою чергу, безпідставно формували податковий кредит. В подальшому здобуті таким чином грошові кошти розподілялись між посадовими особами органів виконавчої влади Криворізької міської ради.

Під час обшуків вилучено тендерну документацію та договори на виконання робіт, що укладалися з приватними підприємствами, та інші документи, на підставі яких у подальшому здійснювалось заволодіння бюджетними коштами.

Наразі повідомлено про підозру у вчиненні вказаних злочинів ряду осіб, серед яких – перший заступник Криворізького міського голови, колишній та діючі начальники управлінь та відділів виконкому міської ради, а також посадові особи приватних підприємства, які співпрацювали з міською радою.

Зважаючи на те, що деякі підозрювані перебувають за межами України, вирішується питання про оголошення їх в розшук та отримання дозволу на їх затримання та доставку до суду для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває.

 

 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 8099