Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У прокуратурі обговорено результати роботи за 2017 рік

Відкриваючи нараду Віктор Матвійчук зазначив, що завдяки злагодженій роботі правоохоронних органів Дніпропетровщини вдалося досягти зниження рівня злочинності на 13%. Майже наполовину скоротилась кількість розбоїв; на третину – злочинів проти життя та здоров’я людини, грабежів; на чверть – шахрайств, незаконних заволодінь транспортними засобами та крадіжок. Протягом 2017 року до суду направлено 6216 обвинувальних актів, що є найкращим показником по державі.

Робота правоохоронних органів щодо боротьби с корупцією також має свої результати: протягом 2017 року складено 127 протоколів про скоєння правопорушень, пов’язаних з корупцією. На даний час до відповідальності вже притягнуто 40 осіб.

У сфері представництва інтересів громадян та держави в суді прокурорами Дніпропетровщини заявлено до суду позовів на суму майже 900 млн. грн. (що вдвічі більше, ніж у минулому році), забезпечено реальне виконання судових рішень на загальну суму понад 615 млн. грн.; державі повернуто понад 531 га земель вартістю 518 млн. грн.

Захист державної та комунальної власності  від неправомірних посягань також є одним із пріоритетів у діяльності органів прокуратури Дніпропетровщини: так, завдяки вжитим заходам цивільно-правового характеру з незаконного володіння вже витребувано 25 об’єктів державної та комунальної власності площею понад 5,7 тис. кв.м. вартістю  понад 22 млн. грн.

Підсумовуючи викладене, Віктор Матвійчук окреслив пріоритетні напрями діяльності, а також висунув вимоги підлеглим, серед яких – приділення уваги корупційним злочинам та недопущення втручання у підприємницьку діяльність.

Також прокурор області поставив перед присутніми керівниками місцевих прокуратур завдання ретельно опрацювати проблемні питання діяльності та вислухав бачення шляхів їх вирішення.

 
Прес-служба прокуратури області
718-13-16
кількість переглядів: 10791