Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині прокуратура відстояла покарання для двох колишніх в’язнів, які заради металобрухту позбавили людину життя

Встановлено, що у листопаді 2015 року двоє раніше судимих приятелів, вступивши у попередню змову, прийшли до будинку мешканця с. Чаус Межівського району з метою заволодіння чужим майном. Так, зловмисники нанесли господарю два удари молотком по голові та один удар ногою у грудну клітину, від чого останній втратив свідомість, а потім заволоділи його металобрухтом вартістю близько 3,5 тис грн.

Щоб приховати сліди злочину, підсудні поклали непритомного на ковдру та перенесли на подвір’я. Побачивши, що потерпілий приходить до тями, один з нападників наніс йому близько десяти ударів молотком по голові та обличчю, спричинивши несумісні з життям тілесні ушкодження.

Труп обвинувачені поклали на раму велосипеда, перевезли до іншого будинку та скинули у колодязь.

Вироком Павлоградського міськрайонного суду одного з них визнано винним у скоєнні кримінальних правопорушень за ч.2 ст.115, ч.4 ст.187, ч.3 ст.185 КК України (умисне вбивство, розбій, грабіж) та призначено покарання у вигляді 13 з половиною років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна.

Його співучасник за злочини, передбачені ч.4 ст.187, ч.3 ст.185 та ч.1 ст.396 КК України (розбій, грабіж, приховування злочину), відсидить за ґратами 9 з половиною років з конфіскацією усього належного майна.

На вирок суду чоловіки подали апеляційну скаргу.

Апеляційний суд Дніпропетровської області погодився з доводами прокуратури області та залишив вирок суду першої інстанції без змін.

 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 8064