Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині викрито групу осіб, які отримали 2,7 млн грн, незаконно переводячи безготівкові кошти в готівку

Так, протягом 2016-2017 років обвинувачені, вступивши у попередню змову, реєстрували на своє ім’я нові або перереєстровували вже існуючі суб'єкти підприємницької діяльності (товариства з обмеженою відповідальністю), отримували право підпису по поточним рахункам цих підприємств та ключі доступу до системи електронних платежів.

Встановивши таким чином контроль над товариствами з обмеженою відповідальністю, зловмисники отримали можливість складати та видавати від їх імені підроблені первинні фінансово-господарські документи про безтоварні операції з іншими підприємствами реального сектору економіки та отримувати на розрахункові рахунки безготівкові грошові кошти за начебто реалізовані товари, виконані роботи, наданні послуги, які фактично не реалізовувались та не постачались.

Здобуті злочинним шляхом грошові кошти у сумі понад 2,7 млн грн легалізовувались та переводились у готівку, минаючи при цьому систему оподаткування, після чого були використані зловмисниками для власних потреб, а не для придбання товарів чи послуг згідно договорів фінансово - господарської діяльності.

Під час досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні чоловікам застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Підозрювані порушили покладений на них обов’язок, без дозволу слідчого та прокурора прибули до місця мешкання свідка та примушували його відмовитися від дачі показань, спричинивши легкі тілесні ушкодження.

Крім того, правоохоронними органами також встановлено, що один з підсудних носив при собі холодну зброю – кастет, не маючи передбаченого законом дозволу. Наразі його судитимуть за скоєння кримінальних правопорушень за ч.2 ст.209, ч.2 ст.28 ч.2 ст.205, ч.2 ст.263, ч.1 ст.125, ч.2 ст.28 ст.386 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом; фіктивне підприємництво, вчинене групою осіб; незаконне поводження зі зброєю; умисне легке тілесне ушкодження; перешкоджання з’явленню свідка, примушування його до відмови від давання показань чи висновку).

Дії його спільника кваліфікуються за ч.2 ст.209, ч.2 ст.28 ч.2 ст.205, та ч.2 ст.28 ст.386 КК України.

Судовий розгляд кримінального провадження триває. Встановлюються інші причетні до злочину особи.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 8916